Megkezdődtek a szemlék

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

A keddi napon elkezdődött a kanizsai és környékbeli kertek látogatása, ami egészen csütörtökig folyt.

A zsűri tagjai az első napon a belvárosban indítottak, a Boldog Donáti Celesztina Piarista Óvodában, ahol idén is egy szép, rendezett kertet tekinthettek meg.

A következő helyszín Németh Réka balkonja volt, aki a csabacsüdi kecskeszarvú paprikával újított idén.

Rákhely Árpád kertje idén is egy gyönyörű, üde színfoltja a Csengery utcának. Innen a palini Kálóczy Lászlóné kertje felé vette a stáb az irányt, aki új jelentkezőként nevezett a versenyre, azonban nem kell szégyenkeznie a visszatérő versenyzők között sem.

Ezután a Szentgyörgyvári-hegy következett, ahol Szelei Józsefné gyümölcsöse volt az első helyszín. Az egyik legidősebb kertművelő évek óta töretlenül a verseny résztvevője. Molnár János és Jánosné pedig egy év kihagyás után neveztek újra, kertjük pedig a tőlük megszokott magas színvonalat képviselte idén is.

A Bóbita Bölcsőde, mint a közösségi kertek újabb képviselője volt a következő helyszín, ahol ötletes megoldásokkal találkozhatott a zsűri. Kantó Rebeka és Kantó Kristóf, mint legfiatalabb résztvevők vesznek részt idén is a megmérettetésben. Magaságyásos kertjüket továbbra is szorgalmasan művelik.

A szerdai nap Salamon József többszöri aranyérmes kertjével, indult, amiről a sajtó is készített riportokat link.

Ezután a zsűri Palin felé folytatta útját, ahol Kóréné Horváth Anita kertjét tekintette meg, aki gyermekeit is bevonva gondozza normálkertjét.

Kisfakoson és Szabadhegyen ismét ismerős résztvevők köszöntötték a csapatot, Bercsi Ádám és Göntér Ferencné személyében. Kertjük idén is hozta a magas színvonalat, az időjárás és a természet által felállított akadályok ellenére is.

Új résztvevő Szabó Antal, aki a Petőfi utcában található, otthonos minikertjével nevezett.

A csütörtöki napon Bajcsa, illetve Kiskanizsa volt a cél. Először Kálovics László, Cséplő Jánosné, majd Székelyhidi János kertjét szemlézte a zsűri. Tavalyhoz hasonlóan idén is rendezett, szép kertekkel találkozott a szakmai stáb.

A napot a Piptér Óvoda, illetve Bognár László zárta. Az óvoda rendkívül ötletes kiskertje, illetve Bognár László egzotikus növényei nyűgözhették le a zsűrit.

Megjelent: 1473 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. július 17., szerda 06:07
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
A Nap kel 05:16-kor,
nyugszik 20:20-kor.