Idill a Csótón

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

A zsűrinek ezen a napom változatos programja volt, hiszen a bírálandó kertek közé balkon, közösségi kert, normál kert, zártkerti zöldséges és gyümölcsös is került.

A sort a fiatal piarista óvónő Vásár utcai balkonján kialakított kert megtekintésével kezdte. Németh Réka először tavaly vett részt a versenyben és mindjárt kitűnő eredménnyel, hiszen 2. helyezést ért el kategóriájában. A 3 m2-es erkélyen zöldellő veteményes kert fogadta az értékelőket. Ahogy a kertművelő elmondta, falun nőtt fel, nem rég költözött az albérletbe és az otthon megszokott üde zöld környezetet próbálta megvalósítani lakása erkélyén.

 

Évtizedek óta egyedül műveli Szabadhegyi zártkerti ingatlanát Göntér Ferencné, aki kezdetektől fogva a Legszebb konyhakertek- "Magyarország legszebb konyhakertjei" országos program résztvevője is. Kertje most is üde és zöld volt, látszott rajta a gondos kezek munkája. A zsűri elismerő szavaira a fiatalos külsejű nyugdíjas kertművelő meg is jegyezte: „Szeretek itt lenni, ez a kert tart engem mindig fiatalon.„

 

A nap legutolsó állomása Sóstai József és felesége látóhegyi birtoka volt. A zsűri tetszését az idilli állapot, az árnyékot adó fák tövében található faház, valamint a körös körül kialakított zöldséges és gyümölcsös kert összhangja teljesen lenyűgözte. A szemlét követően nem véletlenül került a bírálati lapra a maximális pontszám.

 

A nap során a zsűri által megtekintett kertekről a képek itt találhatóak.

Megjelent: 913 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. július 06., szombat 18:30
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú
Nemzeti Összetartozás Napja
A Nap kel 03:59-kor,
nyugszik 19:41-kor.