2018. július 24., kedd 05:20

Megkezdődött a második forduló

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Július 19-én megkezdte a konyhakertek szemlézésének második fordulóját Dr. Szabados Gyula, Lancsák Lajos és Konrád-Németh Cecília alkotta zsűri. Először a Szentgyörgyvári-hegy felé vették útjukat.

A helyszínen Szelei Józsefné, Stampfel Szilvia, Kulcsár Lénárd birtokát tekintették meg a kora délelőtt folyamán. A fenti képen Szelei Józsefné, a alul Kulcsár Lénárd birtokáról készült fotó található.

Ezután a zsűri a bagolai hegy felé indult, ahol Salamon József (első két képen) zöldségeskertje ismét ámulatba ejtette a zsűri tagjait. Salamon József zártketi zöldséges kertje az elmúlt 3 évben nem csak a nagykanizsai versenyben lett első, hanem az országos díjat is elnyerte. 

 

Ez után Eszenyi Ambrus látóhegyi birtokának helyszíni szemléjére került sor. A korábbi szemlén részt vett a Kanizsa TV is, a riport és a cikk itt található meg. A déli harangszó már Kisfakoson köszöntötte a szakmai stábot Bercsi Ádám birtokán, aki a zártkerti vegyes kategóriában indult.

A zártkerti birtokok zsűrizésének következő állomása Cserfő hegyen volt. Pávlicz József és felesége a néhány éve vásárolt elhanyagolt ingatlanból igazi tündérkertet varázsolt, ahol szívesen töltik munka után, illetve hétvégén idejüket. a zsűri is elismeréssel szólt az ötvenes éveiben járó, kezdő kertészkedők munkájáról.

A napot a zsűri a Piarista Óvodában fejezte be, ahol a felújítást követően tematikus közösségi konyhakert került kialakításra, amelyet az óvónők a gyerekekkel közösen gondoznak.

Megjelent: 1937 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. július 06., szombat 18:30
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
A Nap kel 05:16-kor,
nyugszik 20:20-kor.