A vasutasok ismét kitettek magukért

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Az első forduló második szemléjét a zsűri a vasutas Kertbarát Kör elnökének Kovács Gyulának a Muraszemenye Aligvár utcai birtokán kezdte. Az ősi szőlői birtokot már évtizedek óta Nagykanizsáról a kazanlaki betonrengetegből példás szorgalommal gondozza a Kertbarát Kör elnöke.

A tavalyi év mini kategóriájának helyi győztese az iskolás korú Kantó Rebeka és Kristóf nagy izgalommal, már a kapuban várta a zsűri tagjait. Az Árpád utcai ház udvarán kialakított kiskertben minden megtalálható, ami a család konyhájához szükséges.

 

A Legszebb konyhakertek-"Magyarország legszebb konyhakertjei" országos verseny 2013-as indulásakor Nagykanizsán a balkon kategória győztese Kóréné Horváth Anita óvónő volt, aki abban az évben kategóriájában egyedül nyerte el az országos díjat az Űrhajós utca 2. emeletének balkonján rendkívül igényesen és esztétikusan kialakított „konyhakertjével”. (A 2013-as nyertes balkonról a képek itt találhatóak). Időközben a családjuk is bővült s emiatt az emeleti panellakást felcserélték a gyermekek számára is tágas életteret nyújtó családi házra. Az udvar hátsó részén a szépen gondozott pázsit „rovására” alakította ki mini konyhakertjét az óvónő, ahol csaknem mindent megtermel a négy fős családjuk számára friss és egészséges zöldségekkel látva el a konyhájukat. Ebben a munkában már segítője is akad, hiszen kisfia is boldogan veszi ki a részét a kerti munkákból.

 

Rákhely Árpádot az elmúlt évtizedekben mindenki csak a főztjéről ismerhette meg, hiszen évtizedeken át vezette a Fortuna éttermet és az idősek Majálisán is kezdettől fogva főszakácsként tevékenykedik. A tavalyi Majálison szerzett információ adta számára az ötletet, hogy benevezzen a versenybe. A Csengery utcában található házának udvarán igazi mini édenkertet varázsolt a mesterszakács, ahol meglepő volt a zsűri számára, hogy a példásan gondozott szemet gyönyörködtető konyhakert mellett milyen sokféle gyümölcsfával is találkozott a zsűri.

 

A tudósításban megjelölt gazdák kertjeiről a képek itt találhatók.

Megjelent: 975 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. július 25., szerda 10:47

2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina
A Nap kel 04:38-kor,
nyugszik 19:17-kor.