Cart

2015 Normál kategória

Mikocsics Györgyné Nagykanizsán Bajcsa városrészben a Vöröshegyi u. 30. szám alatt műveli normál kertjét, mely területe körülbelül 1500 m².

A több generációs családi házban élők évtizedek óta művelik a kertet, melyből kikerülő zöldség féléket saját ellátásra termelnek és tartósítanak. A kert 2 részből áll, az első kertben a szabályos ágyás rendszerben folyik a termesztés, míg a hátsó kertben burgonyát és a haszonállatok részére kukoricát termelnek.  Az ágyások kijelölése -melyben a férj is segített-  mértani rendben történt. Szép és gazdag termése volt az idén a hagymának, gyökérzöldségeknek és a burgonyának. A paradicsom itt is az idei nyáron szép, gazdag termést hozott. Minden növény fertőzésmentes. Komposztálásnál felhasználták a kerti zöldhulladék mellett a tyúktrágyát is.

 

Bányai Ferencné a nagykanizsai Bajcsa városrészben él férjével, a Törökvári utca 148. szám alatt, és itt műveli a veteményeskertjét. Az udvarba belépve falusias környezet, kedves vendéglátás fogadja az oda betérőt. A kertbe pompás virágágyásokkal, hatalmas virágú muskátlival beültetett virágládákkal találkoztunk. A baromfiudvaron keresztül juthatunk el a több mint 2000m2 nagyságú  kertbe.  

A kertet három részre osztották el, az első rész a veteményeskert, a második részben termelik meg a baromfik számára a kukoricát és a harmadik rész, amit egy kis patak választ el a kert többi részétől, szintén zöldséges kert. A veteményeskert egy falusi zöldségeskert tökéletes példája. A veteményeskertben minden zöldségnövény megtalálható, amit saját fogyasztásra és a család ellátására termelnek.

 

2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
A Nap kel 05:16-kor,
nyugszik 20:20-kor.